Candelilla Wax & Alternative

$17.55 USD $19.50 USD Zapisać $1.95 USD

Dostawa obliczana przy kasie

Już dostępny!

  • Opis

    Wosk Candelilla

    Wosk roślinny - Wosk Candelilla pochodzi z liści małego krzewu Candelilla, rośliny pochodzącej z pustyni Chihuahuan w północno -wschodnim Meksyku. Wosk jest żółtawo-brązowy, twardy i kruchy.

    • Umiarkowany zakres topnienia, dobry połysk, trwały film i niski współczynnik skurczuUczyń go wysoce cenionym woskiem w szerokiej gamie branż.
    • Multi-Application - Używany w różnych zastosowaniach, w tym w lakierach meblowych; Precyzyjny wosk odlewający; produkty elektroniczne i elektryczne; płynne i pastowe lakiery; związki wodoodporne i wiele innych.
    • Duże żółtawo-brązowe grudki wosku.

    Candelilla Wax - Rafined (NF)

    • Idealny do zastosowań kosmetycznych w tym balsamy do ust i pręty balsamowe (zapewnia „poślizg”). Wyrafinowana powierzchnia wosku Candelilla może osiągnąć wysoki poziom blasku; Jest to jedna z najbardziej cenionych właściwości wosku Candelilla do różnych zastosowań specjalistycznych.
    • Rafinowane żółte płatki wosku. Przed udoskonaleniem go ten wosk ma nieprzezroczysty wygląd. Po udoskonaleniu jego kolor może wahać się od jasnobrązowego do żółtego w zależności od stopnia rafinacji i bielenia.

    • Ecocert Certified. Zgodne ze standardami NF (National Formulary).


    Opis produktu 

    Wosk Candelilla pochodzi z liści małego krzewu Candelilla, rośliny pochodzącej z pustyni Chihuahuan w północno -wschodnim Meksyku. Wosk jest żółtawo-brązowy, twardy i kruchy.

    Umiarkowany zakres topnienia Candelilla Wax, dobry połysk, trwały film i niski współczynnik skurczu sprawiają, że jest wysoce ceniony wosk w wielu branżach, w tym w zastosowaniach kosmetyków, farmaceutycznych, słodyczy i atramentowych i powłokowych.


    Candelilla wosk - alternatywa wosku mineralnego

      • Mieszanka woskowa ropy naftowej i rośliny. Podobne cechy, jak czysty wosk Candelilla, w tym umiarkowany zakres temperatury topnienia, konsystencja twardego wosku i właściwości hydrofobowe.
      • Wielopoziomowanie - Zastosowania obejmują lakier meblowy; Precyzyjny wosk odlewający; produkty elektroniczne i elektryczne; płynne i pastowe lakiery; związki wodoodporne i wiele innych.

      • Kompatybilne z wieloma woskami warzywnymi, a także z niektórymi żywicami naturalnymi i syntetycznymi. 

     

    Opis produktu

    Prepublika ta ma podobne charakterystyki, w tym czysty wosk Candelilla, w tym umiarkowany zakres temperatury topnienia, konsystencja twardego wosku i właściwości hydrofobowe. Ma również dobry połysk, trwałą folię i niski współczynnik skurczu, co czyni go wysoce cenionym woskiem w szerokim zakresie branż. Zastosowania obejmują lakier meblowy; Precyzyjny wosk odlewający; produkty elektroniczne i elektryczne; płynne i pastowe lakiery; związki wodoodporne i wiele innych.

    Candelilla Wax & Alternative

    Candelilla Wax is derived from the leaves of the small Candelilla shrub, a plant native to the Chihuahuan desert in northeastern Mexico. The wax is yellowish-brown, hard and brittle.

    Candelilla wax’s moderate melting range, good gloss, durable film and a low coefficient of contraction make it a highly valued wax in a wide range of industries including cosmetics, pharmaceutical, confection and ink & coatings applications.

    A petroleum and plant-based wax blend, this formulation has similar characteristics as pure candelilla wax including a moderate melting point range, the consistency of a hard wax, and hydrophobic properties. It also features good gloss, durable film and a low coefficient of contraction, making it a highly valued wax in a wide range of industries.Applications include furniture polish; precision casting wax; electronic and electrical products; liquid and paste polishes; waterproofing compounds and more.

    Candelilla wax alternative