Wosk mikrokrystaliczny

$12.15 USD

Dostawa obliczana przy kasie

Już dostępny!

  • Opis

    • Wosk na bazie ropy naftowej, idealny do różnych zastosowań, w tym jako środek lepkości w kosmetykach i produktach kosmetycznych, jako spoiwo i jako zmiękczający.
    • Wosk krystaliczny - ogólnie bardziej nieprzezroczysty, bardziej lepki, gęstszy, bardziej elastyczny i bardziej elastyczny niż wosk parafinowy.
    • Zasadniczo bardziej elastyczne niż wosk parafinowy. Jego elastyczne i klejowe charakterystyki są związane z nieustrowymi składnikami łańcucha.
    • Trzy preparaty: twarde - zapewnia strukturę, przyczepność i ochronę, idealne do stworzenia twardej i ochronnej powłoki. Medium - używane jako modyfikator reologii; poprawia właściwości wiązania oleju; chroni przed wilgocią. Idealny do farmaceutyków i kosmetyków. Miękkie - elastyczne i stosunkowo lepkie, czyni go niesamowitym dodatkiem dla świec Jar, ponieważ pomaga zwiększyć przyczepność wosku i zapewnia ładny połysk dla Twojego produktu.

    Opis produktu

    Podobnie jak wosk parafinowy, wosk mikrokrystaliczny jest woskiem na bazie ropy naftowej. Idealny do różnych zastosowań, w tym jako kosmetyki i produkty kosmetyczne agenta lepkości, jako spoiwo i jako zmiękczający. Wosk mikrokrystaliczny jest często stosowany jako alternatywa dla wosku parafinowego. W przeciwieństwie do wosku parafinowego, wosk mikrokrystaliczny ma drobne kryształy i jest ogólnie bardziej nieprzezroczysty, bardziej lepki, gęstszy, coraz bardziej elastyczny.

  • Dodatkowe informacje

    Specyfikacje

    Ciężko:

    Punktem topnienia ° C - 80,0

    Zawartość oleju %; 2,0 Max

    Penetracja igły 25 ° C, 1/10 mm - 20

    Średni:   

    Punktem topnienia ° C - 70,0

    Zawartość oleju %; 1,5 Max

    Penetracja igły 25 ° C, 1/10 mm - 25  

    Miękki:  

    Punkt zakrzepowy ° C - 75,0

    Zawartość oleju %: 2,5 Max

    Penetracja igły 25 ° C, 1/10 mm - 30