Wazelina

Petrolatum jest produktem ropopochodnym często określanym jako galaretka naftowa. Został on tradycyjnie wykorzystywany do właściwości promujących barierę wilgoci, zwłaszcza w branży kosmetycznej. Carmel oferuje wazelię wysokiej czystości i spójności.

Nasze hybrydowe produkty wbudowane łączą petrolatum ze źródłami warzywnymi. Produkty te są ekologiczni, ponieważ zawierają znaczne ilości odnawialnych składników warzyw.

Carmel Petrolatums to klasa USP i idealna do stosowania w zastosowaniach kosmetycznych, takich jak balsamy do ust, myjni do ciała i kremy skóry. Jako substancje obojętne służą jako bezpieczny materiał podstawowy do tworzenia barier wilgotnych i jako pojazdy do dostarczania składników aktywnych do skóry.